Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Ontwikkeling iWlz 2.0.2

In december 2018 zijn nieuwe specificaties gepubliceerd voor de nieuwe revisierelease iWlz 2.0.2. Deze nieuwe release wordt op 1 juli 2019 in gebruik genomen. De aanpassingen die zijn doorgevoerd hebben alleen impact op de software van de zorgkantoren. 

Alle documentatie die beschikbaar is over de nieuwe release iWlz 2.0.2 is voor u verzameld op deze pagina

Actueel: definitieve specificaties iWlz 2.0.2 gepubliceerd
Op 20 december heeft Zorginstituut Nederland de definitieve specificaties gepubliceerd voor iWlz 2.0.2. Zie de documentatie onder 'Meer informatie' en het nieuwsbericht. U vindt de documentatie ook op deze overzichtspagina en in de iBieb onder 'iWlz 2.0.2'.

Releasekenmerken
De release is een revisierelease met een zeer kleinschalig karakter die alleen impact heeft op de software van zorgkantoren:

  • Dossieroverdracht cliënt ZK – ZK is mogelijk gemaakt;

  • Operationele bedrijfsregels zijn aangepast;

  • Om deze reden krijgt de nieuwe release het versienummer: iWlz 2.0.2.

Implementatie
iWlz 2.0.2 wordt op 1 juli 2019 van kracht. Gezien het kleine pakket aan wijzigingen die deze release met zich meebrengt en de minimale impact op softwaresystemen, is gekozen voor implementatie via een big bang-scenario.

Dit houdt in dat de invoering van deze release geen conversieperiode kent. Gebruikers van iWlz dienen op de ingangsdatum dus direct over te gaan op de nieuwe release. Gebruikers van het berichtenverkeer op wie de wijzigingen geen impact op hebben, kunnen via iWlz 2.0.1-berichten blijven communiceren.

Geen overgang voor andere gebruikers
Softwareleveranciers van andere ketenpartijen dan zorgkantoren hoeven deze nieuwe versie van de XSLT’s en het nieuwe basisschema niet te implementeren, maar het mag wel. Zij kunnen gebruik blijven maken van de huidige XSLT’s voor iWlz 2.0.1 en het basisschema voor iWlz 2.0.1.

primary.istandaarden.wooltown.nl