Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Bètaversie van Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet beschikbaar

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

24 december 2014 – Zorginstituut Nederland publiceert vandaag de bètaversie van de Berichtenconverter. De Berichtenconverter is een module waarmee gemeenten en zorginstellingen wiens software op 1 januari 2015 nog niet geschikt is voor het gebruik van de iWmo- en iJw-standaard, al wél Wmo- en Jw-berichten kunnen genereren.

De bètaversie ondersteunt alleen nog Wmo-berichten. In de komende weken wordt de Berichtenconverter verder ontwikkeld en uitgerold. U installeert de module in uw eigen ICT-omgeving. Raadpleeg de handleiding voor verdere instructies.

Wat doet de module?
Op basis van handmatig of via invoerschermen ingevoerde informatie genereert de bètaversie van de Berichtenconverter valide berichten van de WMO301, WMO303, WMO305 en WMO307. Ook de inleesfunctie voor de Wmo-berichten werkt. Daarnaast genereert de module goed leesbare bestanden van de WMO303 (Excel) en de WMO301, WMO305 en WMO307 (pdf-formaat). Begin januari volgen twee releases van de Berichtenconverter zodat u ook Jw-berichten kunt genereren.

Planning

  • 5 januari 2015: uitbreiding met JW301- en JW303-berichten en verbeteringen doorvoeren op gebied van gebruikersvriendelijkheid
  • 12 januari 2015: oplevering volledige versie Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet
primary@149.210.155.96