Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Gewijzigde Groene Vink-modulehandleidingen voor iWlz 2.0 en iPgb 2.0

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

30 november 2017 – De Groene Vink-module voor iWlz 2.0 is bijgewerkt en twee handleidingen bij de module (iWlz 2.0 en iPgb 2.0) zijn geactualiseerd. In dit bericht lichten we de veranderingen toe.

Aanleiding wijziging Groene Vink-module iWlz 2.0 + handleiding
De scenario’s in de handleiding bij de Groene Vink-module voor iWlz 2.0, die softwareleveranciers doorlopen om een Groene Vink te behalen, bleken voor sommigen minder goed werkbaar.

Een aantal softwareleveranciers bleek niet goed te kunnen testen met de datums die in de toekomst liggen. Bij de inrichting van de Groene Vink-module was gekozen voor datums in de toekomst omdat iWlz 2.0 per 1 april 2018 van kracht wordt.

In de bijgewerkte handleiding zijn alle scenario’s met een jaar teruggezet. Ofwel: alle datumvelden zijn met een waarde van een jaar teruggezet, behalve de geboortedatum. De handleiding is alleen op dit punt aangepast.

Net zoals de handleiding is de Groene Vink-module voor iWlz 2.0 inmiddels aangepast om met de nieuwe datums te kunnen werken.

Aanleiding wijziging Groene Vink-module iPgb 2.0 + handleiding
De handleiding bij de Groene Vink-module voor iPgb 2.0 is gewijzigd naar aanleiding van de bevinding over het gebruik van het budgetafsluitbericht (BAB) bij een bestedingsconflict. Ook is in deze versie van de handleiding de afhankelijkheid met casuïstiek in het Informatiemodel iStandaarden losgelaten.

Dat de handleidingen bij de Groene Vink-module voor iWlz 2.0 en iPgb 2.0 opnieuw gepubliceerd zijn, staat los van elkaar. Ook is het zo dat er voor de Groene Vink-module iWmo 2.2 en iJw 2.2 niets verandert.

Contact
Hebt u vragen over de Groene Vink? Neemt u dan contact op met de Servicedesk iStandaarden via info@istandaarden.nl of (020) 797 89 48.

primary@149.210.155.96