Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Informatiesessies iWmo, iJw en iEb

8 juli 2021 – Afgelopen periode heeft Zorginstituut Nederland meerdere informatiesessies georganiseerd voor zo’n 350 deelnemers. Doel van de sessies was het informeren over de functionele wijzigingen in de releases 2022 voor iWmo, iJw en iEb. We hebben tijdens de sessies veel nieuwe mensen mogen begroeten en hopen deze in de toekomst weer te treffen bij andere bijeenkomsten.


Wat is er besproken?

Tijdens de informatiesessies werden de wijzigingen in de releases 2022 op hoofdlijnen doorgenomen, werd de functionele impact duidelijk gemaakt en de planning gedeeld. De deelnemers kunnen nu beginnen met de voorbereidingen voor de wijzigingen binnen de eigen organisatie.


Wil je weten wat de wijzigingen voor jou betekenen?

De presentatie van de informatiesessies staat vanaf vandaag op onze website.

Voor de iWmo- en iJw-standaard gaat het om een kleine release. Voor de iEb-standaard betreft het een grotere release, omdat hierin de gegevensuitwisseling ten aanzien van Beschermd wonen wordt opgenomen. Daarnaast vinden er in de iEb-standaard grote wijzigingen plaats in de gegevensuitwisseling voor het abonnementstarief Wmo.


Vragen en antwoorden

Tijdens de sessies hebben de deelnemers diverse vragen gesteld. Deze vragen worden verzameld en beantwoord door ons in een apart document “Veelgestelde vragen iWmo 3.1,

iJw 3.1 en iEb 2.0”. Het document is vanaf begin augustus beschikbaar op onze website.


Contact

Indien je nog vragen hebt over de informatiesessies, bijbehorende presentatie of over iStandaarden in het algemeen neem dan contact met ons op.

primary@149.210.155.96