Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

iWmo en iJw: migratiedraaiboek en -handreiking beschikbaar voor de overgang van 2.2 naar 2.3

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

21 december 2018 – Voor de migratie van Wmo 2.2 en iJw 2.2 naar iWmo 2.3 en iJw 2.3 is vandaag de implementatiedocumentatie gepubliceerd. Met het landelijk draaiboek en de migratiehandreiking kunnen gemeenten en aanbieders van zorg en ondersteuning zich voorbereiden op de 2.3-releases die per 1 april 2019 van kracht worden.

Beide releases worden geïmplementeerd via een big bang-scenario. Het betekent dat er geen conversieperiode is: alle iWmo- en iJw-gebruikers gaan op maandag 1 april 2019 over op de 2.3-releases.

Landelijk migratiedraaiboek
Het migratiedraaiboek voorziet gemeenten, zorgaanbieders en hun softwareleveranciers van landelijke tijdlijnen voor de migratie van iWmo 2.2 en iJw 2.2 naar iWmo 2.3 en iJw 2.3.

Migratiehandreiking
De handreiking bevat richtlijnen voor gemeenten en aanbieders van zorg en ondersteuning. U leest hoe u in de voorbereiding én na de inwerkingtreding van iWmo 2.3 en iJw 2.3 in uw werkprocessen en in de toepassing van het berichtenverkeer rekening kunt houden met de migratie.

Groene Vink voor iWmo 2.3 en iJw 2.3
Voor iWmo 2.3 en iJw 2.3 kunt u een Groene Vink behalen. In de loop van januari 2019 komt de Groene Vink-module beschikbaar voor beide releases. Meer informatie over de Groene Vink vindt u op de pagina De Groene Vink voor iStandaarden.

Contact
Hebt u vragen over de migratie of over de inhoud van de nieuwe releases voor iWmo en iJw? Neem dan contact op met de Servicedesk iStandaarden via info@istandaarden.nl of (020) 797 89 48.

primary@149.210.155.96