Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

iWmo en iJw: protocol gemeentelijke herindelingen 2019 beschikbaar bij Inlichtingenbureau

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

21 november 2018 Met inbreng van Zorginstituut Nederland hebben VECOZO, het Inlichtingenbureau en i-Sociaal Domein het protocol gemeentelijke herindelingen 2019 tot stand gebracht. Het document is gepubliceerd op inlichtingenbureau.nl.

Het document is bedoeld voor projectleiders bij gemeenten, zorgaanbieders, software- en digikoppeling-leveranciers die te maken hebben met de gemeentelijke herindelingen per 1 januari 2019.

Het protocol beschrijft voor elke partij de noodzakelijke acties en aandachtspunten om met ingang van de herindeling aangesloten te zijn en te blijven op het iWmo- en iJw-berichtenverkeer.

Het document heeft vijf hoofdstukken:

  • Situatie 1: gemeenten worden samengevoegd tot een nieuwe gemeente
  • Situatie 2: gemeenten worden samengevoegd in een bestaande gemeente
  • Acties en aandachtspunten voor het berichtenverkeer
  • Acties en aandachtspunten voor zorgaanbieders
  • Acties en aandachtspunten voor softwareleveranciers

In het document zijn ook contactgegevens van de betrokken partijen opgenomen een checklist voor gemeenten en zorgaanbieders.

Meer informatie
Het protocol gemeentelijke herindelingen 2019 vindt u in dit nieuwsbericht op de website van Stichting Inlichtingenbureau.

primary@149.210.155.96