Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Meer weten over het protocol herstart iJw-berichtenverkeer? Doe mee aan het webinar op 11 december.

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

7 december 2017 – Komende maandagmiddag organiseren i-Sociaal Domein en Zorginstituut Nederland van 14.00 tot 15.00 uur een informatief en interactief webinar over het protocol ‘herstarten berichtenverkeer iJw in de jeugd-ggz’.

Het protocol is op 1 december 2017 gepubliceerd. Het beschrijft de tijdslijnen en geeft advies over de herstart van het berichtenverkeer voor de jeugd-ggz wanneer gemeenten of jeugd-ggz-aanbieders per april of juli 2018 instappen op een uitvoeringsvariant.

Stapt een jeugdzorgregio later over op een uitvoeringsvariant voor de jeugd-ggz, dan is er tijdelijk geen iJw-berichtenverkeer tussen gemeenten en jeugd-ggz-aanbieders. In het webinar dat i-Sociaal Domein samen met het Zorginstituut organiseert, gaan de auteurs van het protocol nader in op die situatie. Leidraad daarbij is het document over herstartproces van het iJw-berichtenverkeer op basis van het document, dat u kunt downloaden onder ‘Meer informatie’.

Voor wie is het webinar bedoeld?
Voor gemeenten en aanbieders van jeugd-ggz en hun softwareleveranciers die pas in april of juli 2018 overstappen op een uitvoeringsvariant en tot die tijd geen iJw-berichtenverkeer gebruiken voor de jeugd-ggz.

Direct vragen stellen
Tijdens het webinar kunt u via een chatfunctie direct vragen stellen aan de sprekers. Na aanmelding en inloggen op de website van i-Sociaal Domein kunt u de onlinebijeenkomst bijwonen. Het webinar wordt gehouden op maandag 11 december van 14.00 tot 15.00 uur. 

Achtergrond en aanleiding
De meeste jeugdzorgregio's stappen per 1 januari 2018 over op een uitvoeringsvariant voor de bekostiging en administratieve afhandeling van de jeugd-ggz. Enkele regio's stappen mogelijk later in, tijdens een van de twee landelijke instapmomenten in april en in juli. Wilt u weten of uw regio later instapt? Neem dan contact op met de implementatieadviseur van uw regio.

Contact
Hebt u vragen over dit bericht? Neemt u dan contact op met de Servicedesk iStandaarden: info@istandaarden.nl of (020) 797 89 48.


primary@149.210.155.96