Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Monitor Voortgang Implementatie iWlz, iWmo en iJw week 50

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

17 december 2014 – iWlz 1.0, iWmo 1.0 en iJw 1.0 zijn nieuwe releases voor de informatie-uitwisseling binnen het domein Zorg en Ondersteuning. De implementatie van alle drie de standaarden staat gepland voor 1 januari 2015. 

Zorginstituut Nederland heeft een korte vragenlijst opgesteld om de voortgang van de invoering te monitoren.

De resultaten van de uitvraag vindt u als rapportage in het menu rechts. Om vanaf 1 januari met de informatievoorziening aan te sluiten bij de nieuwe wetgeving, is het van belang dat alle partijen in de keten tijdig de overgang maken naar de nieuwe releases. In de rapportage wordt ook een overzicht gegeven van het aantal aansluitingen op het Gemeentelijk Gegevensknooppunt, de aantallen aangevraagde AGB-codes bij Vektis en het aantal aansluitingen op VECOZO.

​De resultaten van de monitor maken inzichtelijk hoe het er met de implementatie van de releases voorstaat, en ze geven handvatten om indien nodig actie te ondernemen.De vragenlijst van het Zorginstituut wordt in november en december onder softwareleveranciers en ketenpartijen verschillende keren uitgezet.

Hebt u deze vragenlijst niet van ons ontvangen, maar u bent wel softwareleverancier en bezig met de bouw van een van de releases? Dan kunt u de vragenlijst hiernaast downloaden en ingevuld opsturen naar info@istandaarden.nl. Dan verwerken wij ook uw resultaat in de monitor. De vragenlijst is verstuurd naar het CIZ, CAK, de zorgkantoren en softwareleveranciers van zorgaanbieders en gemeenten. 

Via hetzelfde e-mailadres kunt u ons ook al uw vragen over dit bericht of de vragenlijst stellen. Meer informatie over de standaarden en de gerelateerde producten vindt u behalve op deze website op www.visd.nl.  

primary@149.210.155.96