Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Publicatie definitieve specificaties iWlz 2.2 en specificaties revisiereleases iWmo en iJw 3.0.1

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

2 juli 2020 - Vandaag publiceert het Zorginstituut de definitieve specificaties van de nieuwe iWlz-release 2.2 in het Informatiemodel iStandaarden. Ook zijn de specificaties voor de revisiereleases iWmo 3.0.1 en iJw 3.0.1 nu beschikbaar.

Met deze specificaties kunnen softwareleveranciers van start met de bouw van de nieuwe versies van iStandaarden. De implementatiedatum van alle releases is 1 januari 2021. Naar verwachting worden ze maandag 4 januari 2021 in gebruik genomen.

Het Zorginstituut publiceert daarbij ondersteunende documentatie, draaiboeken en modules. Deze kunnen ketenpartijen ondersteunen bij het bouwen, testen en implementeren van de nieuwe releases.

iWlz 2.2

Na publicatie van de conceptspecificaties startte op 28 mei 2020 de reviewperiode voor het veld. De review leverde een aantal bevindingen op. Deze staan mét de bijbehorende oplossingen in het reviewoverzicht conceptspecificaties dat bij de documentatie van iWlz 2.2 hoort. De nieuwe wijzigingen zijn met mutatiedatum 2 juli 2020 toegevoegd aan het mutatieoverzicht.

In de periode na publicatie van de definitieve specificaties worden XSLT’s, validatiemodule, TIS, casusbeschrijvingen, ketentestplan, conversieregels en migratiedraaiboek ontwikkeld en gepubliceerd. De planning daarvoor staat op de ontwikkelpagina van iWlz 2.2.

De invoering van iWlz 2.2 vindt plaats door middel van een big bang-scenario. Dit scenario houdt in dat er géén conversieperiode is voor zorgaanbieders bij invoering van deze release. Alle iWlz-gebruikers gaan op de datum van ingebruikname (naar verwachting 4 januari 2021) direct over op de nieuwe release.

iWmo 3.0.1 en iJw 3.0.1

Op het informatiemodel van iWmo 3.0 en iJw 3.0 zijn een aantal bevindingen gemeld. Dit heeft geleid tot aanpassingen in technische regels, condities, constraints, invulinstructies en de koppeling tussen een aantal van deze onderdelen uit het informatiemodel. Door de wijzigingen zijn ook het regelrapport, de codelijsten, de XSD’s en de XSLT’s aangepast.

Alle wijzigingen zijn in het mutatieoverzicht terug te vinden door te selecteren op datum 02-07-2020.

In de 3.0.1-release van iWmo en iJw is tevens alle 2.4-casuïstiek in het Informatiemodel iStandaarden geactualiseerd. Daarnaast is nieuwe casuïstiek toegevoegd. Meer casusvoorbeelden zijn te vinden in het document ‘Casusbeschrijvingen bij de releases iWmo 3.0 en iJw 3.0’.

Documentatie op deze website

Bij de publicatie van de specificaties voor de drie genoemde releases hoort een aantal documenten. Deze vindt u hier:

overzicht documenten Informatiemodel iStandaarden (iWlz 2.2);

overzicht documenten Informatiemodel iStandaarden (iWmo 3.0);

overzicht documenten Informatiemodel iStandaarden (iJw 3.0).

Zie ook de ontwikkelpagina’s, waar we de documentatie die momenteel beschikbaar is voor u verzamelen en aanvullen:

ontwikkeling iWlz 2.2;

ontwikkeling iWmo 3.0;

ontwikkeling iJw 3.0.

Vragen?

Meer weten over de nieuwe releases van iWlz, iWmo en of iJw? Neem contact op met Team Informatiestandaarden via de Servicedesk iStandaarden: info@istandaarden.nl of (020) 797 89 48.

primary@149.210.155.96