Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Standaardproductcodelijsten Wmo en Jeugdwet aangevuld, en CBS-vertaling

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

17 december 2015 – De standaardproductcodelijsten Wmo en Jeugdwet zijn aangevuld. Ze bieden nu een totaaloverzicht van alle geldende landelijke codes. 

De enige inhoudelijke wijziging is de aanvulling van nieuwe ZG-codes in de Wmo.

Codes uit 2015
Landelijke productcodes die u in 2015 gebruikte, blijven geldig. Ze zijn toegevoegd aan de oorspronkelijke standaardproductcodelijsten die op 29 oktober zijn gepubliceerd. De lijsten in het menu rechts zijn de bijgewerkte en recentste versies.

Ook codes die gemeenten zelf hebben opgesteld en die nog van toepassing zijn op lopende contracten blijven gewoon geldig. U kunt ze inzien in de Verwijsindex, die per 1 januari 2016 bevroren wordt. Meer daarover leest u in het nieuwsbericht van 20 november.

Aanvulling met CBS-dimensies
Daarnaast zijn de productcodevertaaltabellen voor Wmo en Jeugdwet verschenen. Daarmee kunnen bijvoorbeeld aanbieders van zorg en ondersteuning in de Jeugdwet zien hoe de productcodes zich verhouden tot de CBS-dimensies. De tabellen zijn een hulpmiddel bij de aanlevering van gegevens aan het CBS, om jeugdbeleidsinformatie samen te stellen. De productcodevertaaltabellen zijn beschikbaar in zowel Excel als pdf, via de informatiemodellen Wmo en Jeugdwet en via het menu rechts.

primary@149.210.155.96