Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Verwijsindex Productcodes uitgebreid met export- en importfunctie

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

22 december 2014 – In de module Verwijsindex Productcodes kunt u nu gebruikmaken van een export- en importfunctie van productcodelijsten.

De functionaliteit maakt het mogelijk om uit de Verwijsindex Productcodes een export van de productcodelijst te maken en hierin aanpassingen te doen.

Eenvoudig lijsten opvoeren
Met de export- en importfunctie kunnen gemeenten dezelfde productcodelijst onder meerdere gemeentecodes publiceren. Gebruikers voeren een lijst één keer in en kopiëren die eenvoudig naar andere gemeentecodes. Gemeenten die langere lijsten met nieuwe productcodes willen toevoegen, of lijsten met productcodes willen aanpassen, kunnen dit via een import doen. 

CSV-bestanden
Een export uit de Verwijsindex Productcodes wordt gegenereerd in CSV-formaat ofwel als kommagescheiden bestand. U kunt het bestand gebruiken als basis om lijsten in te voeren, en volgens een vast format een nieuw CSV-bestand maken met productcodes. Wilt u meer kennis opdoen over CSV-bestanden samenstellen, dan verwijzen we u door naar de diverse CSV-editors die in omloop zijn. Zorginstituut Nederland ondersteunt gebruikers niet bij het maken van CSV-bestanden.

primary@149.210.155.96