Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Werkbezoek Actiz aan Zorginstituut: boeiend, geslaagd en informatief

Dit is een gearchiveerd nieuwsbericht

Let op! Dit nieuwsbericht is ouder dan zes maanden en bevindt zich daarom in het archief van nieuwsberichten op istandaarden.nl.

De inhoud kan minder actueel en relevant zijn, verwijzingen kunnen doodlopen en documentatie bij het bericht kan verwijderd zijn.

> Naar het actuele nieuwsoverzicht

20 april 2018 - Om zorgaanbieders goed te kunnen informeren over nieuwe ontwikkelingen en innovaties in informatie-uitwisseling, heeft de Themacommissie Informatisering van Actiz vorige week een werkbezoek gebracht aan Zorginstituut Nederland. 

ActiZ is de branchevereniging van bijna 400 organisaties die actief zijn op het gebied van zorg en ondersteuning aan ouderen, (chronisch) zieken en jeugd. De leden zijn heel divers, zowel in omvang als in dienstverlening. Met zo’n 380.000 medewerkers biedt Actiz zorg en ondersteuning aan circa 2 miljoen cliënten.

Het Zorginstituut heeft Actiz uitgenodigd om hen te informeren over lopende en nieuwe activiteiten van Team Informatiestandaarden. Er ontstond een interessant gesprek over FAIR Data, de Personal Health Train, het Actieprogramma iWlz en blockchaintechnologie in de zorg. Ontmoetingen als deze helpen de sector om nieuwe ontwikkelingen te duiden en zorgbestuurders voor te bereiden op besluitvorming.

Actiz: “Het was een boeiende, geslaagde en informatieve bijeenkomst." Zie ook het nieuwsbericht op de website van Actiz:primary@149.210.155.96