Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Blijf op de hoogte

Zorginstituut Nederland werkt continu aan de standaarden voor de Wlz, Wmo en Jeugdwet. Over de laatste stand van zaken en recente ontwikkelingen informeren we u met nieuwsberichten en nieuwsbrieven. Antwoorden op vragen die bij ons binnenkomen vindt u in de rubriek veelgestelde vragen.

Twitter 

Via Twitter communiceren we, direct na publicatie, elk nieuwsbericht dat op www.istandaarden.nl verschijnt. 

RSS-feeds

Gebruik een RSS-reader om via de twee RSS-feeds direct bericht te ontvangen: een voor nieuwsberichten en een voor nieuw verschenen documenten.

Vragen over iStandaarden

> Ga naar onze contactpagina

Nieuwsarchief

 • Publicatie Referentiemodel Zorg en Ondersteuning

  Posted in iStandaarden on jan 29, 2015

  ​30 januari 2015 – Het Referentiemodel Zorg en Ondersteuning geeft gebruikers van iWmo, iJw en iWlz inzicht in overeenkomstige gegevens in de drie informatiestandaarden. Het model maakt duidelijk welke informatie in de standaarden ‘referent’ ofwel deels of geheel gelijk is.

 • Download de nieuwe versie van de Berichtenconverter

  Posted in iStandaarden on jan 25, 2015

  ​26 januari 2015 – Vandaag is een nieuwe versie van de Berichtenconverter gepubliceerd in de rubriek Modules. Download deze release om er zeker van te zijn dat u over laatste versie beschikt.

 • Verwijsindex Productcodes Wmo en Jeugdwet uitgebreid met CAK-codes

  Posted in iStandaarden on jan 15, 2015

  ​16 januari 2015 – Voor de vaststelling van de eigen bijdrage in de Wmo heeft het CAK informatie over de geleverde zorg en ondersteuning nodig. Zorgaanbieders leveren deze gegevens, als zij hierover afspraken met gemeenten hebben gemaakt, via de ZA-standaard aan bij het CAK.

 • iWlz 1.0 landelijk in gebruik genomen

  Posted in iStandaarden on jan 07, 2015

  ​8 januari 2015 – Op 1 januari 2015 is iWlz 1.0 in gebruik genomen. Het betekent dat alle landelijke partijen werken met de release die de uitvoering van de Wet langdurige zorg (Wlz) ondersteunt.

 • Versie 1.0 Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet beschikbaar

  Posted in iStandaarden on jan 03, 2015

  ​4 januari 2015 – Volgens planning publiceert Zorginstituut Nederland vandaag de 1.0-versie van de module Berichtenconverter. Met de Berichtenconverter kunnen gemeenten en zorginstellingen wiens software op 1 januari 2015 nog niet geschikt is voor het gebruik van de iWmo- en iJw-standaard al wél Wmo- en Jw-berichten genereren.

primary@149.210.155.96