Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Blijf op de hoogte

Zorginstituut Nederland werkt continu aan de standaarden voor de Wlz, Wmo en Jeugdwet. Over de laatste stand van zaken en recente ontwikkelingen informeren we u met nieuwsberichten en nieuwsbrieven. Antwoorden op vragen die bij ons binnenkomen vindt u in de rubriek veelgestelde vragen.

Twitter 

Via Twitter communiceren we, direct na publicatie, elk nieuwsbericht dat op www.istandaarden.nl verschijnt. 

RSS-feeds

Gebruik een RSS-reader om via de twee RSS-feeds direct bericht te ontvangen: een voor nieuwsberichten en een voor nieuw verschenen documenten.

Vragen over iStandaarden

> Ga naar onze contactpagina

Nieuwsarchief

 • Update: standaardproductcodelijsten en aanlevering nieuwe codes (iWmo en iJw)

  Posted in iStandaarden on nov 25, 2016

  ​25 november 2016 – Vorige maand, op 1 oktober, zijn de landelijke standaardproductcodelijsten voor iWmo en iJw bijgewerkt. Die laatste lijst is begin november aangevuld met extra codes die de inhoud van zorgprofielen bevatten. Ook leest u in dit bericht hoe u nieuwe codes kunt aanleveren.

 • Kleine aanpassing in basisschema voor iWlz 1.2, iWmo 2.1 en iJw 2.1

  Posted in iStandaarden on nov 23, 2016

  23 november 2016 – Op het softwareleveranciersoverleg van 15 november is een aanvulling besproken op de definitieve specificaties voor de iStandaarden van 2017: iWlz 1.2, iWmo 2.1 en iWlz 2.1.

 • Film over belang van samenwerking bij informatievoorziening

  Posted in Platform IZO on nov 17, 2016

  17 november 2016 – Bij informatievoorziening in de zorg en ondersteuning (IZO) is het belang van samenwerking groot, evenals cliënten betrekken. De film is gemaakt op de Denktank IZO van 3 november, waar het thema ‘cliënt en data’ was.

 • Process mining helpt bij administratieve lastenverlichting

  Posted in Platform IZO on nov 08, 2016

  8 november 2016 – Process mining blijkt een innovatief hulpmiddel om knelpunten in de administratieve processen op te sporen. Daarmee kunnen de processen worden verbeterd, bijvoorbeeld in de doorlooptijd van de aanvraag van zorg en de financiële afhandeling. Naar aanleiding van een pilot over process mininggaat Zorginstituut Nederland nu samenwerken met HEAD en Universiteit Tilburg.

 • Zorginstituut Nederland en Nictiz blijven samen schouders zetten onder betere informatievoorziening

  Posted in iStandaarden on nov 08, 2016

  8​ november 2016 –​ Zorginstituut Nederland en Nictiz zetten samen de schouders onder betere informatievoorziening in de zorg en ondersteuning. Beide zijn nu al op dit onderwerp actief, maar dan op verschillende terreinen.

 • Verslag Denktank IZO: juist geïnformeerd zijn, is cruciaal voor regie

  Posted in Platform IZO on nov 07, 2016

  7 november 2016 – Een alleenstaande vrouw van 83 die thuis wil blijven wonen. Een altijd en overal beschikbaar elektronisch dossier voor een meisje met het Rett-syndroom. Kraamvrouwen die zelf hun zorg organiseren. Op de Denktank van 3 november werd duidelijk dat er vooruitgang geboekt wordt in informatie-uitwisseling die patient included is.

 • Blockchain in plaats van ‘logboek op het aanrecht’

  Posted in Platform IZO on nov 04, 2016

  ​4 november 2016 –​ Zorginstituut Nederland heeft een blockchaintoepassing voor de zorg ontwikkeld waarmee het logboek, dat nu in veelal een papieren versie in de thuiszorg wordt gebruikt, straks online door diverse betrokkenen is in te zien. Op die manier kunnen zorgverleners en familie via een appdirect het logboek bekijken. Zo zijn altijd de actuele gegevens inzichtelijk.

 • ZorgNed en Adapcare pakken eerste Groene Vinken voor 2017

  Posted in iStandaarden on okt 26, 2016

  26 oktober 2016 – ZorgNed Automatisering uit Wageningen en Adapcare uit Veenendaal zijn de eerste softwareleveranciers die een Groene Vink hebben behaald voor de iStandaarden-releases van 2017.

 • De Conversiemodule voor iWlz is beschikbaar

  Posted in iStandaarden on okt 25, 2016

  25 oktober 2016 – Per 1 januari 2017 wordt de nieuwe berichtenstandaard iWlz 1.2 geïmplementeerd. Om zorgaanbieders te ondersteunen tijdens de migratie, heeft Zorginstituut Nederland de Conversiemodule beschikbaar gesteld.

 • Migratiedocument bij overgang naar iWlz 1.2

  Posted in iStandaarden on okt 14, 2016

  14 oktober 2016 – Per 1 januari 2016 wordt de nieuwe berichtenstandaard iWlz 1.2 geïmplementeerd. Deze release vervangt iWlz 1.1, waarmee de keten vanaf 1 januari 2015 werkt. Het landelijk draaiboek beschrijft welke acties ketenpartijen moeten ondernemen om de migratie van iWlz 1.1 naar iWlz 1.2 voorspoedig te laten verlopen.

primary@149.210.155.96