Zorginstituut Nederland

Portaal voor iStandaarden in de
Zorg en Ondersteuning

Blijf op de hoogte

Zorginstituut Nederland werkt continu aan de standaarden voor de Wlz, Wmo en Jeugdwet. Over de laatste stand van zaken en recente ontwikkelingen informeren we u met nieuwsberichten en nieuwsbrieven. Antwoorden op vragen die bij ons binnenkomen vindt u in de rubriek veelgestelde vragen.

Twitter 

Via Twitter communiceren we, direct na publicatie, elk nieuwsbericht dat op www.istandaarden.nl verschijnt. 

RSS-feeds

Gebruik een RSS-reader om via de twee RSS-feeds direct bericht te ontvangen: een voor nieuwsberichten en een voor nieuw verschenen documenten.

Vragen over iStandaarden

> Ga naar onze contactpagina

Nieuwsarchief

 • Eerste bevindingen op de conceptspecificaties iWlz 1.2, iWmo 2.1 en iJw 2.1

  Posted in iStandaarden on jun 09, 2016

  9 juni 2016 – De conceptspecificaties voor de drie nieuwe iStandaarden-releases zijn op 1 juni gepubliceerd. Uit het werkveld zijn inmiddels de eerste bevindingen binnengekomen en in een overzicht samengebracht.

 • Publicatie conceptspecificaties iWlz 1.2, iWmo 2.1 en iJw 2.1

  Posted in iStandaarden on jun 01, 2016

  1 juni 2016 – Volgens planning publiceert Zorginstituut Nederland vandaag de conceptspecificaties van drie nieuwe iStandaarden-releases: iWlz 1.2, iWmo 2.1 en iJw 2.1.

 • Denktank over blockchain, zorginformatiebouwstenen en process mining

  Posted in Platform IZO on mei 26, 2016

  26 mei 2016 – Houdt u zich bezig met informatievoorziening in de zorg en ondersteuning? Op donderdag 16 juni van 12.15 tot 17.30 uur organiseert Zorginstituut Nederland de eerste Denktank IZO van 2016. U bent van harte welkom, u kunt zich inschrijven tot en met 15 juni.

 • Bereikbaarheid Servicedesk en Zorginstituut rond Pinksteren

  Posted in iStandaarden on mei 12, 2016

  ​13 mei 2016 – Op maandag 16 mei gelden afwijkende openingstijden voor de Servicedesk iStandaarden en Zorginstituut Nederland.

 • Uitgelicht: het Referentiemodel Zorg en Ondersteuning

  Posted in iStandaarden on apr 28, 2016

  ​29 april 2016 – Het Referentiemodel Zorg en Ondersteuning geeft gebruikers van iWlz, iWmo en iJw inzicht in informatie die deels of geheel gelijk is in de drie iStandaarden. Aanbieders van zorg en ondersteuning, gemeenten, zorgkantoren en andere partijen wisselen steeds vaker informatie uit. Het streven is om basisgegevens bij elke partij correct en zo uniform mogelijk te registreren, ongeacht het domein. Het Referentiemodel helpt daarbij.

 • Publicatie 'Wat u moet weten over iStandaarden'

  Posted in iStandaarden on apr 27, 2016

  28 april 2016 –​ Standaardisatie van informatie-uitwisseling in de zorg en ondersteuning wint terrein. Daarmee neemt het aantal mensen dat werkt met iStandaarden toe. ‘Wat u moet weten over iStandaarden’ voorziet in de behoefte aan een algemene introductie in de informatievoorziening in de Wlz, Wmo en Jeugdwet.

 • Bereikbaarheid Servicedesk en Zorginstituut op Koningsdag en 5 mei

  Posted in iStandaarden on apr 20, 2016

  21 april 2016 – Voor woensdag 27 april en donderdag 5 en vrijdag 6 mei gelden afwijkende openingstijden voor de Servicedesk iStandaarden en Zorginstituut Nederland.

 • Integrale referentiegroep besluit waardevolle reeks bijeenkomsten

  Posted in iStandaarden on apr 17, 2016

  ​18 april 2016 – Maandag vond de afsluitende, integrale referentiegroep van de drie iStandaarden plaats. De deelnemers bespraken domeinoverstijgende onderwerpen. We kijken terug op een drukbezochte en geslaagde sessie, met zo’n vijftig deelnemers – uit de Wlz, Wmo en Jeugdwet, maar ook met een afvaardiging van zorgverzekeraars en zorgaanbieders.

 • Vooraankondiging: Denktank Platform IZO op 16 juni 2016

  Posted in Platform IZO on apr 17, 2016

  ​18 april 2016 – De datum voor de eerste Denktank van Platform IZO met Zorginstituut Nederland als organisator is bekend: donderdagmiddag 16 juni. De uitnodigingen voor de bijeenkomst zijn inmiddels verstuurd, het exacte programma wordt in de komende weken bekendgemaakt.

 • iWlz: oplossing CIZ voor samenloop indicatiestelling subsidieregelingen

  Posted in iStandaarden on apr 12, 2016

  13 april 2016 – Volgens wet- en regelgeving kan behandeling vanuit de Tijdelijke subsidieregeling extramurale behandeling 2016 en Eerstelijns Verblijf (ELV) in dezelfde periode samengaan in hetzelfde besluit. Voor cliënten loopt de behandeling in alle gevallen naadloos door na ontslag uit het ELV. In iWlz bestaat voor de samenloop vooralsnog geen technische oplossing. Het CIZ biedt een oplossing.

primary@149.210.155.96